ΚΟΝΙΤΣΑ…Η Κόνιτσα τίμησε τον Στέφανο Μουρεχίδη

Η Κόνιτσα τίμησε τον Μουρεχίδη (photos)

Την Τετάρτη 25η Μαρτίου, το απόγευμα έγινε στο Εθνικό Στάδιο Κόνιτσας, ποδοσφαιρικός αγώνας βετεράνων ανάμεσα στον Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο Πίνδος Κόνιτσας και του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Βετεράνων Μεσόγειος (Κύπρου).

Ο σκοπός του αγώνα, όπως επανελλειμένα μας τόνισε ο Πρόεδρος του Ομίλου «Μεσόγειος» κ. Γεώργιος Χατζημουσέως ήταν η παραπέρα σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στη μαρτυρική Κύπρο με την «Μητέρα μας Ελλάδα». Σημειωτέον ότι ο κ. Χατζημουσέως είναι ένας από τους μεγαλύτερους αθλητικογράφους που ανέδειξε η Κυπριακή δημοσιογραφία ενώ είναι συγχρόνως και πρόεδρος του Παγκύπριου Αθλητικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» μέλος του οποίου αποτελεί και ο Σύλλογος «Μεσόγειος».

Η αποστολή των Κυπρίων Παλαιμάχων αποτελούνταν από 42 άτομα ενώ επισκέπτωνται την Ελλάδα κάθε 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου, όντας αδελφοποιημένοι ως σύλλογος με αρκετά σωματεία του Ελλαδικού χώρου, αδελφοποίηση η οποία έγινε και με την ομάδα των βετεράνων της Πίνδου Κόνιτσας.

Στο περιθώρειο του αγώνα τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες από πλευράς Πίνδου ο Φάνης Μουρεχίδης με την σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής και μετά ως προπονητής ενώ από πλευράς Κυπρίων ο Άντρος Χριστοδούλου ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΠ Πάφου ο οποίος το έτος 1974, μετά την τουρκική εισβολή, υπηρετώντας στο Κυπριακό Ναυτικό τραυματίσθηκε σοβαρά στο χέρι. Έκανε τρεις σοβαρές εγχειρήσεις και έπαιξε και στην συνέχεια πολλά χρόνια ποδόσφαιρο.

Την αποστολή του συλλόγου της Μεγαλονήσου συνόδευαν σημαίνοντα μέλη της Κυπριακής κοινωνίας, όπως ο αρχηγός της κ. Δημήτρης Δημητρίου, ο κ. Κωστάκης Ματσουκάτας, πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού Λευκωσίας, πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Εθνικής Αμύνης Κύπρου, πρόεδρος της του σταδίου Γ.Σ.Π. Λευκωσίας, ο κ. Βάσσος Κωνσταντίνου, πρώην διεθνής διαιτητής και τωρινός παρατηρητής διαιτησίας, ο οποίος πολλές φορές έχει κριτική διαιτησίας και στην Ελληνική τηλεόραση, οι αθλητικογράφοι Λεόντιος Χατζηβασίλης και Κυριάκος Σωκράτους αλλά και ο πρώην αρχηγός του ΑΠΟΕΛ και του Ολυμπιακού Λευκωσίας Μάρκος Μάρκου, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ το έτος 1974-1975 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ σε όλη την Ευρώπη, γεγονός το οποίο δεν αναγνώρισε η Ευρωπαϊκη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διότι εκείνη τη χρονιά ο ΑΠΟΕΛ μετείχε και μάλιστα κατέκτησε το πρωτάθλημα ως σύλλογος «εκτός συναγνωνισμού».

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο αγώνας στην Κόνιτσα έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα, τον διετήτευσε ο Γιαννιώτης διαιτητής κ. Γεωργίου ενώ οι συνθέσεις των ομάδων με παράλληλη μικρή αναφορά της ποδοσφαιρικής πορείας του καθενός από τους μετέχοντες ήταν οι ακόλουθες:

Για τον ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» έπαιξαν οι: τερματοφύλακες ήταν ο Νίκος Θεοχαρίδης (Ολυμπιακός Λευκωσίας) και ο Γιώργος ο Θεοδωρίδης (Ολυμπιακός Βόλου) ενώ έπαιξαν και οι Γιώργος Σαρεφίδης (Ολυμπιακός Βόλου-πρόεδρος Θησέα Αγριάς) Ποτζιαράς (μαζί με τα άλλα δύο αδέρφια του διεθνής με την Εθνική Κύπρου, αδερφός του παλιού τερματοφύλακα του Άρη Γιώργου Πατζιαρά) Παναγιώτης Κοκκινάκης (Νίκη Βόλου) Αμόλλιος Μουλαξής (Α.Ε. Λάρισας) Δημήτρης Μισός (ΑΠΟΕΛ-Διεθνής με την Εθνική Κύπρου, Φώτης Παπαδόπουλος (Μακεδόνες Βέροιας-Αλεξάνδρεια Ημαθίας) Πανίκος Ευθυμιάδης (σπουδαίος παίκτης, αρχηγός για πολλά χρόνια Ολυμπιακού Λευκωσίας και Εθνικής Κύπρου) Σταυρός Αθανασίου ( Στόβολος, Αχιλλέας Αγριάς) Γεώργιος Ζήσης (Καλαματιανός, μέλος της μεγάλης Πάφου Θύελλας) Άνδρος Χριστοδούλου (Πάφος έγινε αναφορά πιο πάνω), ενώ ενισχύθηκαν με τους Κονιτσιώτες Νίκο Χατζηρούμπη, Παρθένιο Κυρτζόγλου.

Για την ομάδα των Βετεράνων της Πίνδου Κόνιτσας έπαιξαν οι: Βασίλης Διαμάντης (τερματοφύλακας), Γεώργιος Ρόμπολος, Κώστας Τσαλιαμάνης, Νίκος Κυρίτσης, Άκης Κυρτσίνογλου, Μιχάλης Οικονόμου, Παναγιώτης Λάππας, Λάμπρος Ράπτης, ο Πρόεδρος της Πίνδου Κόνιτσας Σωτήρης Τριανταφυλλίδης.

Να σημειωθεί ότι οι βετεράνοι της Πίνδου Κόνιτσας αποφάσισαν, αφού ενημερωθούν και οι άλλοι βετεράνοι του σωματείου να δημιουργήσουν αναγνωρισμένο επίσημο σωματείο και να μετέχουν σε αγώνες με άλλους συλλόγους βετεράνων της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου και άλλων περιφερειών.

Πριν τον αγώνα οι Κύπριοι βετεράνοι οραγματοποίησαν επίσκεψη στην Παναγία Μολυβδοσκέπαστης κατόπιν δε γευμάτισαν στην ταβέρνα «το δένδρο» του κ. Γιάννη Μουρεχίδη (η σύζυγος του οποίου κατάγεται από την Αμμοχωστο) ενώ μετά τον αγώνα απόλαυσαν τον απογευματινό καφέ τους στα καφέ της πλατείας της Κόνιτσας.

Αντιπροσωπεία δε από αυτούς παρακολούθησε εκδήλωση που διοργάνωσαν για την 25η Μαρτίου τα Σχολεία της Κόνιτσας.

Το βράδυ ακολούθησε δείπνο το οποίο ήταν προσφορά του Δήμου Κόνιτσας στο εξοχικό συγκρότημα «LOTOS FAROI” του κ. Γιάννη Λώτου, όπου κυριάρχησε στη συνέχεια το κέφι και ο χορός μέχρι αργά, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο μια όμορφη μέρα.

Στην αποστολή των Κυπρίων βρέθηκαν και ο Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Λάσσιος και ο Γενικός Αρχηγός του συλλόγου «Μεσόγειος», κ. Γιώργος Τσούλιας ενώ μας έκάνε ιδιαίτερη εντύπωση η άποψη από όλους της Ιστορίας της Κόνιτσας και γενικότερα της Ηπείρου γεγονός το οποίο φάνηκε και της επισκέψεως που έκαναν στο πέτρινο ιστορικό γεφύρι της Κόνιτσας και στο σπίτι της Κονιτσιώτισσας μάνας του Αλή Πασά, Χάμπως,

Οι Κύπριοι αδελφοί μας ιδιαίτερα ευγενικοί, πρόσχαροι προσκάλεσαν την ομάδα των Βετεράνων της Πίνδου Κόνιτσας στην Κύπρο ενώ ανακύρηξαν επίτιμό μέλος του σωματείου του τον Πρόεδρο της Πίνδου κ. Σωτήρη Τριανατφυλλίδη και τον Γενικό Αρχηγό κ. Χρήστο Παπαμιχαήλ.

Ιδιαίτερη τιμή έκαναν στον Δήμαρχο Κόνιτσας κ. Ανδρέα Παπασπύρο τον οποίο αναγόρευσαν επίτιμο Πρόεδρο του Ομίλου Μεσόγειος.

Από την μεριά του ο Δήμαρχος Κόνιτσας και τα μέλη του Δ.Σ. της Πίνδου Κόνιτσας ευχαρίστησαν τους Κύπριους για την τιμή που έκαναν στην ακριτική περιοχή προσκαλώντας τους να την επισκεφτούν πάλι.

Προσωπικά αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά όλη την κυπριακή αποστολή, η οποία άφησε σε όλους άριστες εντυπώσεις και ισιαίτερα τον κορυφαίο Κύπριο αθλητικογράφο κ. Γιώργο Χατζημουσέως και πρόεδρο όπως προανέφερα του συλλόγου Άγιος Γεώργιος και Μεσόγειος για την πορεία του , και την ωραία κουβέντα που κάναμε και τον πρώην μεγάλο ποδοσφαιριστή της Εθνικής Κύπρου και του Ολυμπιακού Λευκωσίας «τον Θρύλο» κ. Πανίκο Ευθυμιάδη για το σπουδίαο λεύκωμα που μου χάρισε.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΩΛΟΣ

ΦΩΤΟ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΡΑΠΤΗΣ

Advertisements