ΚΟΝΙΤΣΑ…ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΠΙΣΤΙΟΛΗΣ(ΚΟΝΙΤΣΙΩΤΗΣ): O ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

xaroulis_02

Ο Κωνσταντής Πιτσιόλης αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση στα ελληνικά μουσικά πράγματα.Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Μαΐου 1990, με τόπο καταγωγής την Κόνιτσα και είναι απόφοιτος του Μουσικού Πειραματικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης.

Μελέτησε κλαρίνο και φλογέρα δίπλα στον Ντ. Πολυμενάκο, ενώ δάσκαλοι του ήταν επίσης οι Γ. Γενναίος και Στ. Κατσιάνη.

Σήμερα είναι στην μπάντα του Γιάννη Χαρούλη και τραγουδά μαζί του, μέλος του συγκροτήματος Villagers of Ioannina City (VIC), ενώ παράλληλα εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές, συνοδεύει χορευτικά συγκροτήματα και συμμετέχει σε παραδοσιακά γλέντια.

15530624931_243f14e27e_b

Ο Κ.Πιστότης συνδυάζει δημιουργικά τα παραδοσιακά τραγούδια με σύγχρονα μουσικά στοιχεία, καταφέρνοντας τελικά να τους δώσει νέα διάσταση. Μια νέα πνοή.

Ένα πραγματικό “μουσικό πολυεργαλείο” παίζει κλαρίνο, άσκαυλο, τσαμπούνα, τρομπέτα, φλάουτο, ό,τι πνευστό πέσει στα χέρια του!..Παραδοσιακός και μοντέρνος ταυτόχρονα, στην πραγματικότητα ένας αυθεντικός καλλιτέχνης του οποίου το πάθος για μουσική δεν μπορεί να χωρέσει σε κανένα στεγανό, σε κανένα συγκεκριμένο μουσικό είδος καθιστώντας την όποια ταμπέλα κατηγοριοποίησης περιττή και λίγη.

Χειμαρρώδης πάνω στη σκηνή, περνάει από το ένα όργανο στο άλλο με μια αστείρευτη ενεργητικότητα.Χορεύει, τραγουδάει “με όλο του το σώμα”, καθώς η μουσική ξεχειλίζει από μέσα του. Συγκλονίζεται από τους ήχους και δονείται από την αύρα του κόσμου.Μια πραγματική, άνευ όρων έκσταση, επί σκηνής!

Εκεί που η παράδοση μπολιάστηκε με την νεανική παρόρμηση, εκεί που οι ρίζες μας μπλέχτηκαν με ένα μέλλον φωτεινό και καθάριο …κάπου εκεί είναι που γεννιέται

Ο ανθός της ελληνικής μουσικής

Advertisements