ΚΟΝΙΤΣΑ…Ελένη Αντωνιάδου από την ΟΞΥΑ ΚΟΝΙΤΣΑΣ!!!!

Η Ελένη Αντωνιάδου, γεννημένη το 1987 στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από την Οξυά Ιωαννίνων ΚΟΝΙΤΣΑΣκαι το Λιπαρό Πέλλας, είναι μια εξαιρετική επιστήμονας, ερευνήτρια βιολόγος και συν-ιδρύτρια της start up «Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές (Transplants Without Donors), με στόχο τη μεταμόσχευση με τεχνητά όργανα από βιοϋλικά και βιοκύτταρα.

Σπούδασε στην Ελλάδα πληροφορική με εφαρμογές στη Βιοϊατρική, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στα αντικείμενα «Βιομηχανική», «Νανοτεχνολογία και Αναγεννητική Ιατρική» και στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων για Βιοεπιστήμονες» στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Ασχολείται επισταμένα με τη διερεύνηση της δυνατότητας αποκατάστασης της λειτουργίας των οργάνων και των ιστών, με τη βοήθεια των βλαστικών κυττάρων, η οποία γνωρίζει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια.

Η Ελένη Αντωνιάδου με την Γενική Γραμματέα των Διεθνών Βραβείων “Giuseppe Sciacca” αρχαιολόγο – επικοινωνιολόγο, καθ. Βασιλική Μπαφατάκη στην τελετής απονομής 

Η NASA επέλεξε την Ελένη το 2012 μεταξύ 1.200 φοιτητών για να φοιτήσει στη NASA Academy.

Σήμερα, εργάζεται στον «Τομέα Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Άρη» στη Σίλικον Βάλεϊ στον τομέα της νανοτεχνολογίας και της συνθετικής βιολογίας, όπως επίσης και στο τμήμα εκπαίδευσης αστροναυτών για βιοϊατρικά πειράματα. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντός της, όμως, είναι ο άνθρωπος και μέλημά της, η επούλωση του ανθρώπινου πόνου. Η νεαρή ερευνήτρια τιμήθηκε για το ερευνητικό της έργο σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «2013 FDM Everywoman in Technology Awards».

Αποτέλεσμα εικόνας για eleni antoniadou european parliament

Το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής της, όμως, παραδέχεται ότι είναι ο εθελοντισμός. Η ζωή της άλλαξε ριζικά στο πρώτο εθελοντικό ταξίδι που έκανε, ως επικεφαλής της ιατρικής αποστολής σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Ανακούφισης του Πόνου των Παιδιών, στη Λατινική Αμερική.

Επιπλέον, η Ελένη Αντωνιάδου έχει λάβει πολλές υποτροφίες για διδακτορικές σπουδές, ενώ συνεχίζει να εργάζεται ως ερευνήτρια στο εργαστήριο της NASA για την εξερεύνηση του Άρη, μελετώντας τις επιδράσεις των μεταβολών της ατμοσφαιρικής πίεσης στο νευρικό σύστημα των αστροναυτών.

Αποτέλεσμα εικόνας για eleni antoniadou european parliament

Κάποιες από τις διακρίσεις της:

– NASA – ESA Award (2012)
– The 50 Future Award
– Woman of the Year at the annual British FDM Every-woman in Technology Awards (2013)
– USA Laureate for Cartier for her research in bioengineering (2014)
– Young Business Woman of the Year in the UK (2015)
– BBC 100 Most Powerful Women
– «11 Great Greeks of the Past, Present and Future» by the EPP party of the European Parliament
– Libertine 100
– 21st-century Women Scientists – The New York Academy of Sciences and the Young Global Leaders 2016 by the World Economic Forum

-President of the European Health Parliament, Chair of the Prevention & Self Care Committee
– Sciacca «Science 2016» International Award

Τα Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca” http://www.premiosciacca.it ιδρύθηκαν πριν από 11 χρόνια από τον κληρικό του Βατικανού και Καθηγητή Νομικής, τον Don Bruno Lima. Τα Βραβεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς παγκοσμίως. Είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Giuseppe Sciacca, ενός 26χρονου φοιτητή Αρχιτεκτονικής, πρότυπο ήθους και προσφοράς στην κοινωνία. Σκοπός τους είναι η διάδοση του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς, η φιλία των εθνών, οι ανθρώπινες αξίες και οι νέοι. Μεγάλο μέρος της τελετής που γίνεται στο Πανεπιστήμιο Ponteficia στο Βατικανό είναι αφιερωμένο σε νέους επιστήμονες και καλλιτέχνες, οι οποίοι αποτελούν την ελπίδα και το φως για την ανθρωπότητα.

Νέοι έως 35 ετών συμμετέχουν σε 9 μεγάλες διαγωνιστικές κατηγορίες με τις μελέτες ή τα έργα τους και κατόπιν η κριτική επιτροπή αποφασίζει πού θα δοθεί το κάθε Βραβείο. Επιπλέον, υπάρχουν τα τιμητικά βραβεία που απονέμονται σε σημαντικές προσωπικότητες και το Απόλυτο Βραβείο (Premio Assoluto) που δίνεται σε μια εξέχουσα ή ξεχωριστή προσωπικότητα (με το βραβείο αυτό έχουν βραβευθεί ο Πάπας Βενέδικτος, ο Πρόεδρος της Βουλής της Πολωνίας, Marek Urek, κα) Στα Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca” συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο όπως στρατιωτικές και πολιτικές αρχές, κορυφαίοι επιστήμονες, αθλητές και καλλιτέχνες.

Επίτιμος Πρόεδρος των Βραβείων είναι ο Καρδινάλιος Dario Castrillon Hoyos και Πρόεδρος είναι ο Don Bruno Lima. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής είναι ο Δικαστής κι επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Giuseppe Santaniello και Γενική Γραμματέας (Vicario) η αρχαιολόγος – επικοινωνιολόγος, καθ. Βασιλική Μπαφατάκη.

Τα Βραβεία “Giuseppe Sciacca” τελούν υπό την αιγίδα της Ε.Ε., της Προεδρίας της Ιταλικής Δημοκρατίας, ιταλικών Υπουργείων, εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών κ.α. Έλληνες που τιμήθηκαν μέχρι σήμερα είναι ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, η νυν Γενική Γραμματέας των Βραβείων, Βίκυ Μπαφατάκη κι άλλες σημαντικές προσωπικότητες.

Πέρα από την τελετή απονομής των Βραβείων, γίνονται πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις σε όλο τον κόσμο. Υιοθετούνται ιδρύματα, όπως με παιδιά με κινητικά προβλήματα, ιδρύματα με κακοποιημένα παιδιά, «ανοίγονται» πηγάδια στην Αφρική για να έχουν οι κάτοικοι φτωχών χωριών πρόσβαση σε πόσιμο νερό, κ.α.

 

Advertisements