ΚΟΝΙΤΣΑ…Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Κονίτσης (ΦΩΤΟ)

xeirotonia-konitsa-60

Κόνιτσα | Γεώργιος Τσέγκος


Στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, στην κάτω Κόνιτσα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας προέβη σήμερα Σάββατον προ της Σταυροπροσκυνήσεως κατά την τέλεσιν της Θείας Ευχαριστίας εις την Πρεσβύτερον χειροτονίαν του ιερολογιωτάτου Διακόνου Κωνσταντίνου Ταμπάκη, του εκ της Κονίτσης καταγομένου.

Εμφανώς συγκινημένος ο Άγιος Κονίτσης συνεχάρη τον Χειροτονηθέντα και του παρέδωσε την ιερά παρακαταθήκη της τελέσεως των Θείων Μυστηρίων προς σωτηρίαν ψυχών.

Οι νουθεσίες και οι συμβουλές του Σεβασμιωτάτου συνοδευθήκαν από την ιαχή «Άξιος», του ευλαβεστάτου εκκλησιάσματος, στο οποίο παρευρέθησαν και πολλοί πιστοί εξ Αθηνών και Ιωαννίνων. Στον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Κωνσταντίνος ανέφερε:

Επιθυμώ την ιεραποστολική δράση, την προσφοράν μου στην πνευματική αγέλη την οποίαν θα μου εμπιστευθήτε, την μίμηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος έδρασε ιεραποστολικώς στα ευλογημένα αυτά μέρη, και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε η εργασία μου να είναι πλήρης αγάπης, προσωπικής μου ωφελείας και ωφελείας των πλησίον από την μετ’ εμού επικοινωνία υπακούοντας στα λόγια ενός σύγχρονου ησυχαστή, του μακαριστού Ιωάννου του Δομβοΐτη, λέγοντος «Ὠφελοῦ ἢ ὠφέλει ἢ φεῦγε».

Επιθυμώ να εξαγοράζω το χρόνο της ζωής μου επ’ αγαθώ των ψυχών και μόνον, να είμαι τίμιος, «πᾶσιν εὐχάριστος», κατά την προτροπή του ουρανοβάμονος Αποστόλου των εθνών και ιδρυτή της αγιωτάτης ημών Εκκλησίας, Παύλου, «εὐχάριστοι γίνεσθε» (Κολ. γ’ 15) πράος, αυστηρός στον εαυτό μου και επιεικής σε όλους τους γύρω μου, σύμφωνα πάλι με τον απόστολο: «Τὸ ἐπιεικὲς ὑμῶν γνωσθήτω πᾶσιν ἀνθρώποις» (Φιλιπ. δ’ 5).

Τέλος επιθυμώ να είμαι «διδακτικός» (Β’ Τιμ. β’ 24) και ευσυμπάθητος, να αγαπώ και να είμαι αγαπητός από το Ορθόδοξο λαό μας, στου οποίου τις παραδόσεις και τα δόγματα οφείλω να δεικνύω απόλυτη προσήλωση και πρώτιστα να ευαρεστώ την Σεβασμιότητά σας, η οποία με δέχθηκε στην πατρική της αγκαλιά.

Η Κόνιτσα για εμένα θα είναι, Σεβασμιώτατε, η προσωπική μου παλαίστρα, ο τόπος των αγωνισμάτων μου.

Αξίζει να αφιερωθώ στον ευλογημένο αυτό λαό του Θεού, τον κουρασμένο από τα προβλήματα της καθημερινότητας, τον ξενιτευόμενο για την απόκτηση του περιουσίου άρτου, τον ηρωικώς αγωνιζόμενο για την ελευθερία και τη διασφάλιση των συνόρων της πατρίδος μας, της γης των ηρώων και μαρτύρων, αυτών που γνωρίζουν να φυλάττουν Θερμοπύλες.

Άλλωστε και οι ρίζες μου από αυτή μου δίνουν τους κατάλληλους χυμούς, για να καρποφορήσω εύχυμους οπώρες στο δένδρο της ευσεβείας και της σωτηρίας των ψυχών.

Ολοθέρμως ευχαριστώ για την τιμητική παρουσία του τον σεβαστό μου Δρα Χαράλαμπο Μπούσια, Άρχοντα Υμνογράφο της των Αλεξανδρέως Εκκλησίας, τον άνθρωπο που μου έστειλε ο Κύριος να με ενδυναμώσει στην ιερατική μου επιθυμια.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΑΠΟ ΡΟΜΦΑΙΑ
Advertisements