Παρουσίαση του βιβλίου “Χιογός ας σι χαρίς”

ο κ. Κ. Παγανιάς

ο κ. Κ. Παγανιά

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης      έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Χιογός ας σι χαρίς», του Θωμά Φατέ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κόνιτσας,  την ημέρα των τριών Ιεραρχών, προστάτες των γραμμάτων. Εκμάθηση της Μιστιώτικης Καππαδοκικής διαλέκτου, με τους χρόνους λέξεων και προτάσεων και προφορά αυτών.

Ο κύριος ομιλητής για την παρουσίαση  του βιβλίου ήταν ο Συμεών Κιμοίσογλου.

ο κ. Συμεών Κιμοίσογλου

ο κ. Συμεών Κιμοίσογλου

Συγχρόνως παρουσιάζονταν με φωτογραφίες  όλη η περιοχή της Καππαδοκίας, εκκλησίες, αγιογραφίες, υπόγεια σπίτια, τοπία από τον Σύλλογο Καππαδοκών Κόνιτσας.

ο Δήμαρχος κ. Π. Γαργάλας

ο Δήμαρχος κ. Π. Γαργάλας

ο κ. Φατές Θωμάς

ο κ. Φατές Θωμάς

Παρουσιάστηκαν χοροί της Καππαδοκίας, καθώς υπήρχε και μικρή έκθεση φωτογραφίας.

Έγινε μικρή δεξίωση και προσφέρθηκε το γλυκό ΙΣΛΙ Καππαδοκίας από τα χέρια της ανιψιάς του Γέροντα Παϊσίου, στο τέλος  μοιράστηκε δωρεάν το βιβλίο αυτό.

DSC_0066

DSC_0066

Στην εκδήλωση παραβρίσκονταν ο Μητροπολίτης κ.κ. Ανδρέας,  ο Δήμαρχος Κόνιτσας, εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης Περιφέρειας  Ηπείρου Μάκης Χατζηεφραιμίδης, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων κ. Ιωάννης Παναγιωτίδης, η πρόεδρος των Μικρασιατών Καππαδοκών Νεοκαισάριας Ιωαννίνων κ. Τασία Παπάζογλου, ο πρόεδρος του συλλόγου Καππαδοκών Κόνιτσας  κ.  Ανδρέας Χατζηεφραιμίδης, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πλήθος κόσμου.

DSC_0148

DSC_0142

Χορός των μαχαιριών ΦΑΡΑΣΑ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ